ماشین آلات صنعتی و کشاورزی در صنایع مختلف دارای اهمیت بسیار زیادی میباشند و این اهمیت از این رو ارزشمند است که ماشین آلات و تجهیزات، ابزارهای ضروری و حیاتی هستند و بدون آنها تولید محصولات به صورت کارآمد و مفید ممکن نخواهد بود.
برخی از ماشین آلات سنگین مانند انواع لودر، مینی لودر، بیل مکانیک، جرثقیل و ادوات مرتبط به آنها برای حمل، جابجایی و نصب ابزار و مواد ساختمانی لازم میباشند.
لودر چیست؟
یک ماشین حمل کننده است که در دسته تراکتور قرار دارد و به آن تراکتور جام دار میگویند.
در قسمت جلویی این ماشین (Loader) جامی نصب شده است که به صورت هیدرولیک قابل کنترل و تنظیم میباشد همچنین علاوه بر جام جلویی، یک بیل کاربردی هم بر قسمت عقب آن نصب می شود که کاربردهای خاص خودش را دارد.
تراکتور یا لودرها در دو نوع چرخ لاستیکی و چرخ زنجیری تولید می شوند و امروزه عموما از نوع چرخ لاستیکی استفاده میکنند، از نظر نوع سوخت این دسته از ماشین آلات به دو دسته گازوئیلی و بنزینی تولید میشوند.
در صنعت راهسازی از انواع لودر جهت عملیات مختلف در فضاهای بزرگ و محدود استفاده میکنند و همانطور که از نام این ماشین پیداست نوعی حمل کننده میباشد که با کمک بازوهای مجهز به سیستم هیدرولیک و جام حمل کننده از پس کارهای زیادی برمی آید.
تاریخچه لودر
سال 1892 که اولین لودر توسط جان فرولیچ اختراع و ساخته شده بود هنوز با نام لودر یا تراکتور نامگذاری نشده بود و با نامی تحت عنوان موتورهای بنزینی که توانایی جلو و عقب رفتن را داشت روی کحار آمده بود.
قبل از اینکه استفاده از این ماشینبرای کشاورزان مزارع به امری عادی تبدیل شود از موتور بخار برای کارهای خود استفاده میکردند که موتورهای بخار دارای معایب زیادی مانند وزن زیاد و عملکرد سختی بودند.
پس از بررسی و تحقیقات فراوان فرولیچ در رابطه با موتور بخار، وی بنزین را جایگزین بخارکرد و از این رو این ماشینکشنده بار بنزینی را اختراع کرد.
بازرگانان زیادی تحت تاثیر اختراع فرولیچ قرار گرفته بودند و در نهایت تصمیم گرفتند تا خط تولید ساخت موتور بنزینی را راه اندازی کنند که متاسفانه این تلاشها به ثمر ننشست و شرکت تازه تاسیس مجبور به ساخت و جایگزین کردن گاز ثابت شد.
مدل های دیگری بعد از اختراع فرولیچ وارد بازار شدند که نمونه ای از آنها لودر یا تراکتور ال-ای بوند و در سال 1913 با دو سرعت رو به جلو کار میکردند و پس از این مدل شرکت جان دیر در پی طراحی و ساخت این ماشین بود که کشاورزان کمبود و فشار فیزیکی از جهت فعالیتهای مزرعه خود احساس نکنند.
همه این اختراعات بعد از تلاش و بررسی های اولیه فرولیچ پدیدار شدند و در نهایت امروزه شرکت جان دیر تبدیل به بزرگترین سازنده تراکتور با ابعاد و ظرفیتهای گوناگون در سرتاسر جهان است.
مینی لودر چیست؟
مینی لودر یک ماشین نیمه سنگین با ابعاد کوچک است که در پروژه و کارهای صنعتی سبک جهت حمل و جابجایی از آن استفاده میکنند.
در ایران معمولا مینی لودر با نام بابکت رواج پیدا کرده است، بابکت یکی از برندهای سازنده مینی لودر میباشد که در جهان از شهرت خاصی برخوردار میباشد.
تنوع ابعاد و عملکردهای متفاوت بابکت باعث شده کارفرمایان مشاغل با توجه به نیاز پروژه و گستردگی کار خود، مینی لودر متناسب جهت عملیات خاکبرداری، حفاری، نظافت و برفروبی انتخاب کنند.
در صنایع زیادی از جمله صنعت کشاورزی، ساخت و ساز، معادن، محوطه سازی و ارگان های مهمی همچون شهرداری و راهداری استفاده های زیادی از بابکت این ماشین قدرتمند دارند.
یکی از مهمترین مزایا مینی لودر امکان متصل نمودن تجهیزات یا ضمیمه هایی است که با کمک آنها کاربری مینی لودر به دستگاه های دیگر تغییر پیدا میکند برای مثال شما با نصب یک دستگاه جارو صنعتی بر روی مینی لودر خود، آن را به یک ماشین نظافت تبدیل کرده اید.
انواع مینی لودر
مینی لودر به دلیل کارایی که در زمینه های مختلف کاری و صنایع دارد، دارای محبوبیت و ارتقاء زیادی میباشد و از نمونه های ایرانی و خارجی آن میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
مینی لودر خارجی
- سانوارد
- کوماتسو
- هیوندا
- ولوو
- بابکت آمریکایی
مینی لودر ایرانی
- دراج
- فوریوز
انواع مینی لودر در سه سری T, A, S تولیده شدهاند که بصورت مختصر به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
سری A
به مینی لودر چرخ لاستیکی که قابلیت جهت گیری و حرکت دارند مینی لودر سری A گفته می شوند چند نمونه از مینی لودرهای سری A عبارتند از:
A2500, A300, A650, A770
سری T
نمونه های چرخ زنجیری از مینی لودر سری T میباشند که نحوه حرکت آنها همانند یک تانک میباشد.
از مهمترین مینی لودرهای سری T میتوانیم به T250, T300, T650, T770 اشاره کنیم.
سری S
یکسری از مینی لودرها هستند که غیر قابل جهت گیری و دارای چرخ ثابت میباشند که به سری S معروف هستند و از نمونه های آنها میتوانیم از مدلهای S130, S175, S250 نام ببریم.
جلوبند مینی لودر چیست؟
برای افزایش کارایی مینی لودر در پروژه های متعدد کاری از ابزار یا ادوات مخصوصی تحت عنوان جلوبند استفاده میکنند که محل قرارگیری این ضمیمه ها قسمت جلویی بابکت یا مینی لودرشما میباشد.
بدون نصب ادوات بر روی مینی لودر، از این ماشین صرفا جهت خاکبرداری و تخریب استفاده میکنند ولی با وجود ادوات لازمه، میتوانیم بعنوان یک ماشین نظافت، برفروبی و حمل بار از این ماشین کوچک صنعتی استفاده کنیم.
چند نمونه از ادوات قابل نصب بر روی مینی لودر عبارتند از جارو بابکت، برف روب بابکت، بیل بکهو بابکت که تمامی این دستگاه ها مجهز به سیستم هیدرولیک و قابل نصب بر روی انواع مینی لودر ایرانی و خارجی میباشند.
مجموعه صنعتی تارا از پیشگامان تولید کننده انواع جلوبند بابکت و قطعات مرتبط با مینی لودر بابکت با کیفیتی عالی و قیمتی مناسب در سراسر ایران میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیش تر در رابطه ب انواع جلوبند بابکت می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
در ادامه به بررسی هر یک از جلوبندهای مینی لودر بابکت میپردازیم.
جلوبند جارو شهرداری بابکت
جارو شهرداری بابکت که با نام سوییپر صنعتی یا جارو سوییپر بابکت نیز رواج یافته است یکی از پیوستهای پرکاربرد بر روی مینی لودر بابکت میباشد.
این جارو مکانیزه جهت نظافت و جاروکشی معابر پیاده رو و خیابان، کارخانجات بزرگ، کارگاه و سوله ها، محیطهای مرغداری و گاوداری، باند و مسیر فرودگاه و همچنین مورد استفاده در اتوبان و جاده ها میباشد.
ارگان های دولتی شامل شهرداری، راهداری و راهسازی و حتی بخشهای خصوصی زیادی از این جارو صنعتی بابکت برای تمیزی و جاروب محیطهای کاری و مکانهای ذکر شده استفاده میکنند.
برای ازلاعات بیش تر به لینک زیر مراجعه کنید.
سوییپر بابکت
برف روب مینی لودر بابکت
برف روب بعنوان جلوبند بر روی مینی لودر بابکت نصب می شود و بابکت را به یک ماشین هیدرولیک برفروبی تبدیل میکند.
روند کاری این محصول برفروبی و پاکسازی جاده، خیابان، معابر، اتوبان و بزرگراه ها از برف و یخبندان میباشد و این دستگاه به دلیل عملکرد قابل قبولی که داشته است مورد استفاده شهرداری،راهسازی و راهداری استان ها قرار گرفته است.
برف روب تولیدی مجموعه تارار در سه شکل مختلف تولید میشوند:برف روب تولیدی مجموعه تارار در سه شکل مختلف تولید میشوند:
برف روب زاویه
این محصول با متصل شدن بر روی مینی لودر بابکت با حالت زاویه گیری شروع به برفروبی و پاک کردن برف ها از سطح جاده و مکان های متعدد می کند.
علاوه بر کنار زدن و جاروب برف از روی زمین، برف روب زاویه قابلیت یخ شکنی و هدایت یخ به گوشه ای بیرون از جاده را دارا میباشد.
هدف برفروبی با استفاده از مدل برف روب زاویه جمع آوری برف در حالت 45 درجه و زوایه گیری بسمت چپ و راست میباشد که در نهایت برای جلوگیری از مسدود کردن مسیر تردد، برف و یخ ها را به گوشه ای از جاده منتقل میکند.
برف روب وی شکل
برف روب وی شکل بعد از متصل شدن بر قسمتی از مینی لودر بابکت عملیات برف روبی را در مدت زمانی مناسب و بطور منظم انجام میدهد.
شما با خرید یک دستگاه برف روب وی شکل بابکت میتوانید حجم زیادی از برف را از سطح معابر، جاده های شهری و برون شهری بزدایید و مسیر مسدود شده را هموارکنید.
چند مورد از مزیتهای برفروبی با جلوبند برف روب وی شکل بابکت که از مهمترین آنها محسوب می شود عبارتند از:
کنترل راحت تیغه برف روب وی شکل توسط یک اپراطور آماتور یا غیر حرفه ای.
ظاهر دو تکه بودن برف روب و امکان زاویه دادن هر تکه بصورت جداگانه.
پاکسازی سطوحی که دارای مقدار زیادی از برف و یخ هستند.
برف خور بابکت
برف خور بابکت هم نوعی جلوبند میباشد که با نصب شدن بر روی مینی لودر عملیات زدودن برف را از سطح شهر و جاده ها انجام میدهد.
سیستم کاری این برف روب متفاوت از برف روب زاویه میباشد به این صورت است که برف را ابتدا مکیده و سپس به فاصله ده الی بیست متری از خود به بیرون از جاده پرتاب میکند قابل ذکر است که دستگاه برف خور مکانیزه بابکت مناسب تمیز کردن جاده های شهری که نزدیک به مناطق مسکونی است نمیباشد.
برای کسب اطلاعات بیش تر به لینک زیر مراجعهه کنید.
شن پاش و نمک پاش
جلوبند شن پاش یک دستگاه قابل نصب بر روی بابکت میباشد که از دسته ماشین آلات مکانیزه جدید در زمینه راهداری و شهرداری مناطق کشور میباشد.
روند یخ زدایی و آب شدن برف توسط این دستگاه با استفاده از پاشیدن شن و نمک صورت میگیرد که از سرعت عمل بسیار خوبی برخوردار میباشد.
عمدتا در جاده و شهرهایی که دستگاه برف روب در دسترس شهرداری نمیباشد از نمک پاش بابکت استفاده میکنند.
جلوبند بیل بکهو بابکت
از پرکاربردترین پیوست هایی است که بر روی مینی لودر نصب میشود و کار آن خاکبرداری و انجام عملیات مختلف در زمینه فعالیتهای شهرداری و راهسازی میباشد.
بکهو بابکت یک بیل مکانیکی هیدرولیکی است که بعد از اتصال به مینی لودر مورد نظر شما چنگک های قوی خود را به درون خاک فرو میبرد و حجم پایینی از خاک را حمل و جابجا میکند همچنین این محصول در کارهای عمرانی و کشاورزی جهت حفاری و خاکورزی هم کاربرد دارد.
از مشخصات این بیل قدرتمند میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تولید بکهو بابکت در سایز 1 و 2 متری
- عرض پاکت در سایزهای 40، 50 و 60 سانتیمتری با رنگ دلخواه مشتری
- سطل یا پاکت همراه با ناخن
انواع بیل بکهو بابکت
بیل بکهو ثابت
این مدل از بیل مکانیکی بابکت به بکهو تک جک و یا ساده ترین مدل بکهو معروف میباشد.
از مزایا بکهو ثابت میتوانیم به قیمت مناسب، کنترل کابین اپراطور، طول عمر بالا و حفاری تا عمق 160 سانتیمتر اشاره کنیم.
البته بکهو ثابت بابکت معایبی همچون جابجایی مینی لودر بعد از تخلیه پاکت را دارد.
جلوبند بیل بکهو زاویه بابکت
بکهو زاویه به بیل دو جک معروف میباشد و از نظر مکانیزم کاری بسیار شبیه به بکهو تک جک است و دکل آن قابل زاویه گیری به دو سمت است.
- قیمت پایینتر از بکهو کامل
- پر سرعت ترین برف روب در حفاری کانال
- توسط بکهو زاویه امکان حفاری بر سطح آسفالت و بتن جود ندارد.
بیل بکهو کامل
پیشرفته ترین نوع بیل بکهو یا بیل مکانیکی بابکت نوع کامل آن است که نحوه کنترل آن از داخل کابین و بیرون از کابین می باشد.
در کنترل از خارج کابین یک صندلی بر روی شیر کنترل وجود دارد که اپراطور از آن بخش دستگاه را کنترل میکند و حالت دیگر این بیل بکهو مدل کنترل از داخل کابین میباشد که در این حالت شیشه کابین برداشته میشود و شیر کنترل وارد داخل کابین شده و از آن قسمت بیل بکهو کنترل می شود.
کاربرد لودر چیست؟
لودر در چهار تقسیم بندی متفاوت کارهای گوناکونی را انجام میدهد.
- حمل بار و جابجایی آن
- در پروژههای ساختمانی و عمرانی توسط لودر حمل و انتقال مصالحی از قبیل: بلوک های بتنی، آجر، شن و ماسه انجام میگیرد.
- بارگیری کامیون حمل خاک
حمل بار و جابجایی آن
با استفاده از لودر شما میتوانید مواد خاکی نظیر خاک معمولی، سنگ ریزه و حتی پسمانده کارگاه و محیطهای صنعتی را به داخل کامیون ریخته و آنها را پر کرد.
بارگیری کامیون حمل خاک
با استفاده از لودر شما میتوانید مواد خاکی نظیر خاک معمولی، سنگ ریزه و حتی پسمانده کارگاه و محیطهای صنعتی را به داخل کامیون ریخته و آنها را پر کرد.
یکی از کاربردهای اصلی انواع لودر، خاکبرداری ساختمان در زمینه گودبرداری خاکهای سست و نرم تا متوسط می باشد.
عملیات خاکبرداری و کندن توسط لودر بسیار سریعتر از ماشین آلات دیگر صورت میگیرد.
پاکسازی و تمیز کردن سطحی زمین کارگاه
در قسمتهایی که جنس زمین دارای سختی زیاد نبوده و تا حدودی نرم میباشد، از لودر برای تمیز کردن این زمینها استفاده می کنند.
انواع لودر
لودرها در دسته بندی های مختلفی قرار دارند که 3 نوع لودر چرخ زنجیری، لودر چرخ لاستیکی و لودر بکهو لودر از پر کاربردترین انواع لودر در پروژه های عمرانی و ساختمانی محسوب می شوند.
بکهو لودر
بکهو لودر ماشین های چند کاره خود گردان هستند که در قسمت جلو آن یک بیل جلو و در عقب آن یک بیل مکانیکی نصب شده است.
اغلب مشخصات و ویژگی عمومی آنها شبیه به لودر و بیل مکانیکی میباشد اما به دلیل وجود دو اتچمنت متصل شده به آن (بیل جلو و عقب) در پروژه و محیطهای زیادی از این وسیله استفاده می شود.
انواع بکهو لودردر سه نوع کشویی، ثابت و خودگردان تولید می شود.
همچنین در نسخههای پیشرفتهتر آن یکسری قابلیت که عبارتند از:
- دکل عقب تلسکوپی
- آکسل محرک جلو(4wd)
- ساید شیفت کشویی
- قفل دیفرانسیل
- کابین دارای امکانات رفاهی
- جعبه دنده نوع شافل یا پاور شیفت به آنها اضافه شده است.
مشخصات فنی بکهو لودر
- انواع لودر بکهو لودر عمدتا دارای 75 الی 150 اسب بخارقدرت میباشند و از دو نوع دنده دستی و اتوماتیک ساخته می شوند.
- دارای شیر هیدرولیک برقی یا مکانیکی هستند و پمپ هیدرولیک بر روی قسمت پولی سر میل لنگ موتور قرار گرفته است، سیستم هیدرولیک از یک یا دو پمپ تشکیل شده که در سیستم یک پمپ هیدرولیک شدت جریان حدودا 160 لیتر بر دقیقه است.
- ظرفیت باکت یا سطل بیل بکهو از 8/0 تا 5/0 متر مکعب و ظرفیت باکت لودر حدود 5/1 متر مکعب میباشد.
- موتور این نوع از لودر4 یا 6 سیلندر بصورت معمولی یا توربودار تولید می شود.
لودر چرخ زنجیری
از مهمترین ویژگی لودر چرخ زنجیری قدرت بیشتر آن در حرکت بر روی سطوح نرم و سبک میباشد، کاربرد این مدل شبیه به لودر چرخ لاستیکی است ولی به دلیل شکل چرخها و اصطکاک بسیار زیاد آن با زمین، در زمینهایی که امکان استفاده از تراکتور چرخ لاستیکی نیست کاربرد دارد.
در محیطهایی که زمین دارای خاک نرم و سبک و البته سطح لغزنده ای میباشد باید از لودر با چرخ زنجیری استفاده کرد به دلیل آنکه چزخ های آن خاصیتی دارد که به زمین فشار کمتری وارد میکند و تا عمق زیادی به داخل فرو نمی رود.
کارفرمایان و افرادی که در مشاغل خود از این نوع لودر استفده میکنند باید بدانند که چرخ زنجیری به دلیل سرعت پایین مناسب فضاهای گسترده و جابجایی مواد نیست.
لودر چرخ لاستیکی
برعکس تراکتور چرخ زنجیری، تراکتور با چرخ لاستیکی مخصوص سطوح سفت مانند جاده ها میباشد و این نوع لودر در اندازه و ظرفیت های مختلفی طراحی و تولید می شوند.
از نکات مثبت لودر چرخ لاستیکی، طی کردن مسیرهای کوتاه بدون کمک تریلر است و از سرعت بیشتری هم برخوردار میباشد.
لودر با چرخ لاستیکی دارای تحرک زیاد و قدرت حمل و نقل بالا می باشد ولی به دلیل لاستیکی بودن چرخ ها حرکت و کار کردن در زمین های مرطوب و گل آلود باعث پنچر شدن و گیر کردن آن می شود.
البته برای رفع مشکل گیر کردن بین گل و لای و زمین های نرم و سنگلاخی راهکاری ارائه شده که توسط سیم محافظ لاستیک تا حدی از اصطکاک لاستیکها در برخورد با زمین جلوگیری می شود ولی به مدت طولانی از این روش استفاده کردن موجب تاثیرات منفی بر روی قطعات و استهلاک دستگاه شما می شود.
جهت سفارش و دریافت مشاوره برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع لودر و ادوات و قطعات قابل نصب بر روی آنها با شماره تماسهای درج شده در سایت تارا تماس حاصل فرمایید.